TurnGroep Noord sluit tweede seizoen zeer succesvol af!!

Zaterdag 8 juni vonden de regionale toestelfinales van de tweede divisie plaats, in Groningen. Voor de turnsters van TurnGroep Noord was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Normaalgesproken turnen de turnsters een meerkamp, maar bij de toestelfinales kunnen er prijzen per toestel gewonnen worden. Tijdens de regionale wedstrijden in december en februari konden de turnsters zich plaatsen voor deze finales.

Pupil I

In de vroege ochtend verschenen Jente Gorter (Groningen) en Kirsten Koekoek (Assen) aan de start. Allebei hadden ze zich geplaatst voor twee toestellen. Jente turnde sprong en balk en Kirsten had zich geplaatst voor brug en vloer. De twee jonge turnsters lieten zien dat zij niet voor niets in deze finale stonden en pakten op elk toestel een medaille! Jente won goud op sprong en mocht het brons meenemen op balk. Kirsten was de beste op brug en kreeg op vloer het zilver omgehangen. Een prachtige prestatie!

Jeugd

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan jeugdturnsters Marjolein de Haan (Leek) en Nadine Hettinga (Eelde). Ook deze turnsters hadden allebei twee finales. Marjolein kwam in actie op balk en vloer en Nadine turnde op brug en vloer. Marjolein had op balk helaas een val, maar turnde een goede vloeroefening, die de zilveren medaille opleverde! Nadine turnde een hele goede oefening op brug, maar helaas viel de score wat tegen. Ze eindigde helaas net op een vierde plaats. Ook op vloer turnde ze goed, maar een klein foutje aan het eind van de oefening weerhield haar van een podiumplaats. Ook hier eindigde ze als vierde.

Senior

Tasha Tulaseket (Assen) turnde in de derde wedstrijd. Zij had zich voor maar liefst drie finales geplaatst. Ze kwam in actie op brug, balk en vloer. Ze begon met een sterke brugoefening, die een zilveren medaille opleverde! Op balk ging ze daarna helaas de mist in en kwam niet verder dan een zevende plaats. Op vloer turnde ze weer naar behoren, maar greep met een vierde plaats helaas net buiten de medailles.

 

Gastturnsters

Ook onze gastturnsters Britt Weerman (Omnigym Assen), Lisanne Hulder (SVK Kollumerzwaag) en Evelyn Bakker (Wardy Kollum) hadden zich geplaatst voor een aantal finales en wisten hier ook in de prijzen te vallen. Britt won de gouden medaille op balk en kreeg zilver op sprong en vloer. Lisanne behaalde goud op vloer en Evelyn nam twee bronzen medailles op balk en vloer mee naar huis.

Al met al een zeer succesvolle dag voor TurnGroep Noord. Met deze medailleregen sluit TurnGroep Noord een succesvol seizoen af.

Aanvullende gegevens