Goede resultaten van de jongste wedstrijdturnsters

Ook de jongste wedstrijdturnsters TurnGroep Noord behalen goede resultaten tijdens eerste wedstrijd.

In sporthal De Koepel in Borger werden zaterdag 8 februari turnwedstrijden georganiseerd. Voor de turnsters Irene Balkema, Iris Hoekstra en Sosha Dijkstra van TurnGroep Noord was dit de allereerste wedstrijd. Naast de strijd om de medailles konden de turnsters zich ook plaatsen voor een toestelfinale.

Iris Hoekstra (Zuidlaren, 8 jaar), Sosha Dijkstra (Zuidlaren, 8 jaar) en Irene Balkema (Eelde, 8 jaar) turnden in de vierde wedstrijd en kwamen uit in de categorie Instap D1. De turnsters begonnen de wedstrijd op het onderdeel vloer. Irene mocht het spits afbijten en turnde een goede oefening. Ze plaatste zich hiermee als 3e voor de toestelfinale! Ook Iris en Sosha turnden een keurige oefening. 

Vervolgens lieten de meisjes twee nette sprongen zien. Op de brug lieten de turnsters van Turngroep Noord zien dat ze op dit toestel bij de top zitten. Sosha en Iris scoorden zelfs 13 punten op dit onderdeel en plaatsten zich als 3e en 4e voor de toestelfinale!

Het laatste onderdeel was de balk. Dit toestel blijft toch altijd een beetje spannend! De turnsters maakten helaas nog een paar foutjes maar ze hebben laten zien dat ze erg netjes kunnen turnen!

Resultaat

Heel spannend zo’n eerste echte wedstrijd. De meiden hadden veel plezier en hebben een goede wedstrijd geturnd! In een deelnemersveld van 24 turnsters is Sosha op een 6e plek geëindigd, Iris werd 10e en Irene eindige als 11e. En alle drie hebben een toestelfinale in de wacht gesleept. Een keurige prestatie!!

Aanvullende gegevens