TurnGroep Noord krijgt salto schroefgordels cadeau

Administratiekantoor Kruize heeft TurnGroep Noord salto schroefgordels geschonken. Afgelopen zaterdag namen de turnsters deze gordels in de turnhal in Vries in gebruik.  Met dit nieuwe hulpmiddel zijn de turnsters in staat zelfstandig moeilijke onderdelen aan te leren en weer een stapje verder te komen in hun ontwikkeling.

TurnGroep Noord biedt kwalitatief goed turnen aan voor turnsters uit de subtop van Noord-Nederland. Ze richt zich op turnsters die uitkomen in de 1e, 2e en 3e divisie van de KNGU. De meesten doen zelfs mee aanhet landelijke turncircuit!De gekwalificeerde trainsters houden hun kennis en kunde op peil door regelmatig bijscholingen te volgen waarbij zij ook de ontwikkeling van hulpmiddelen in de gaten houden. De aanschaf van salto schroefgordels stond hoog op hun wensenlijst. Met een salto schroefgordel kan de turnster nieuwe elementen met een hogere moeilijkheidsgraad aanleren, zoals salto’s en draaien om de lengteas. Het leren van deze moeilijke elementen is een kwestie van veel oefenen en doordat turnsters met dit hulpmiddel zelfstandig op een veilige manier aan de slag kunnen, hebben de trainsters ruimte om andere turnsters onderdelen aan te leren. Dat is handig en extra efficiënt!

Mara Bijker, Jimmy Kruize, Renate Westervaarder

In Administratiekantoor Kruize uit Heiligerlee heeft TurnGroep Noord een nieuwe sponsor gevonden die wil investeren in materialen. “Met innovatieve hulpmiddelen die een bijdrage leveren aan een veilig turnklimaat, helpen we graag mee het turnniveau in het noorden naar een hoger plan te tillen”, aldus eigenaar Jimmy Kruize. Administratiekantoor Kruize adviseert omtrent vermogensvorming, beoordeelt of controleert de administratie en stelt jaarrekeningen samen. Ook zijn ze behulpzaam bij subsidieaanvragen.

De turnsters zijn blij met de nieuwe salto schroefgordels. Ze kunnen nu doorgaan met het oefenen van ingewikkelde onderdelen in de wetenschap goed te worden ‘gevangen’ door het nieuwe hulpmiddel. En daarmee hebben ze sneller een nieuw onderdeel voor hun wedstrijdoefening onder de knie.

Aanvullende gegevens