Dalen Kwartfinale 1e en 2e divisie

Zaterdag 8 maart vond in Dalen de eerste landelijke wedstrijd van het seizoen plaats; de kwartfinale. In januari hebben zeven turnsters van TurnGroep Noord zich via de provinciale kampioenschappen voor deze wedstrijd geplaatst. In Dalen werd gestreden voor plaatsing voor de halve finale.

De jongste TGN-deelneemsters kwamen uit in de categorie pupil 2 N2. N2 staat voor nationaal, niveau 2. Britt Weerman, Kirsten Koekoek en Jente Gorter verschenen hier aan de start. Britt draaide een goede wedstrijd,  met alleen wat foutjes op de balk. Ze behaalde goede scores en wist zich met een 10e plaats te plaatsen voor de halve finale! Ook Jente was goed op dreef en liet mooie oefeningen zien. Helaas kwam zij voor plaatsing net wat te kort. Kirsten turnde ook goed, met name op brug. Een foutje op balk kwam haar echter duur te staan en ook zij wist zich helaas niet te plaatsen.  Toch hebben ze het alle drie erg goed gedaan; het was een sterk deelnemersveld!

Mei An Jager zou in de zelfde wedstrijd zitten als Merle Nuwolt,maar laatstgenoemde lag helaas in bed met een fikse keelontsteking. Erg jammer natuurlijk. Mei An verscheen wel fit aan de start en turnde een goede wedstrijd! Na drie toestellen leek ze even op koers voor een medaille, maar helaas moest ze toen nog naar haar minst sterke toestel. Ze turnde daar wel goed en wist met een twaalfde plaats zich ruimschoots te plaatsen voor de halve finale!

Ook Evelyn Bakker turnde vandaag haar kwartfinale. Evelyn komt uit voor Wardy Kollum, maar traint ook wekelijks bij TurnGroep Noord. Evelyn turnde de sterren van de hemel en wist zich vanaf het begin van de wedstrijd in de top drie te turnen! Die hoge klassering liet ze niet meer gaan en uiteindelijk pakte ze heel knap de gouden medaille! Hiermee heeft zij zich uiteraard ook geplaatst voor de halve finale.

NieuwsuitKollum . nl besteedde ook op leuke wijze aandacht aan het succes van Evelyn.

Al met al goede resultaten. Mei An, Britt en Evelyn mogen straks bij de halve finale gaan proberen een plekje in de finale te bemachtigen! Het is nog even afwachten naar welke halve finale de dames mogen. De eerste is op 30 maart in Duiven. De tweede is iets dichter bij huis: Uithuizen, op 12 april. Binnenkort wordt bekend gemaakt in welke halve finale ze aan de start zullen verschijnen. Tot die tijd trainen ze nog even hard door!

Klik op wedstrijdresultaten om de uitslagen per turnster te zien.

 

Aanvullende gegevens