Onderlinge wedstrijd Jong Talent SVT TurnGroep Noord en workshop voor de ouders

Een weekend vol activiteiten bij TurnGroep Noord. Zaterdag 21 januari 2017 was er voor de ouders een workshop en na afloop een nieuwjaarsreceptie voor alle leden en ouders. Zondag was er in de gymzaal van Tynaarlo een onderlinge wedstrijd voor de Jong Talenten van SVT en TurnGroep Noord.

De interactieve workshop voor de ouders "Lang leve de Wedstrijdouder"  werd georganiseerd in samenwerking met het NOC*NSF, KNGU en TV Sportplezier. Tijdens deze workshop gingen de aanwezige ouders in gesprek met Henriet van der Weg, werkzaam bij de KNGU als coördinator van het Veilig Sportklimaat en als vertrouwenspersoon, over de rol van papa en mama, trainers en bestuurders in het vergroten van het sportplezier van de turnsters. TurnGroep Noord draait actief mee in het programma “Naar een veilig sportklimaat” van NOC*NSF. Het plezier in de sport, veiligheid en positief coachen staan centraal in de vereniging. Inmiddels voldoet de vereniging aan alle eisen om in aanmerking te komen voor de gratis VOG voor alle vrijwilligers. Na afloop van de workshop was er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met een (warm) hapje en drankje.

 

Vorig jaar was de onderlinge wedstrijd door TurnGroep Noord georganiseerd en dit jaar was het de beurt aan SVT. Maar liefst 26 aanstormend talenten (geboortejaar 2009-2010-2011 en 2012) lieten aan de in groten getale aanwezig zijnde ouders en grootouders hun turnkunsten zien. Natuurlijk was het best spannend, voor menig meisje was dit hun eerste wedstrijd met echte jury, dus een hele ervaring. Maar het ging hartstikke goed! De turnstertjes lieten duidelijk zien dat ze heel veel plezier beleven in het turnen en dat ze de turnkunst al aardig machtig zijn.

Ella van der Heide (N2 2009), Nora Lynn Otten (D1 2009), Maud Oldenbeuving (D2 2010), Lotus Sie (Basis 2010) en Zoë Dagelet ( Basis 2011) en Jasmijn van Hinte (basis 2012) hadden de hoogste scores neergezet in hun categorie en mochten de gouden medaille mee naar huis nemen. Vesper Cnubben (D2 2010) is 2e geworden en Leonoor Jacobs en Bendu Sharif, beide D2 2010 hadden dezelfde eindscore en deelden een vierde plek. Eline Bonder ( 5e in de D2 2009) liet zien dat ze een doorzetter was door na een harde val van de balk door er weer op te klimmen en haar oefening af te maken onder applaus van alle aanwezigen.

Van deze leuke wedstrijd is een prachtig filmpje gemaakt door Esther Haayema!

Deze wedstrijd werd voor de tweede keer georganiseerd dor beide verenigingen, een mooi initiatief waarin samenwerking en plezier in de sport centraal staan!

 

  

 

 

 

 

 

Aanvullende gegevens