SVOD OPEN DEVENTER 2017

In het weekend van 1,2 en 3 juli deden vijf turnsters mee aan het Internationale SVOD Open toernooi in Deventer. Turnsters uit elf verschillende landen waren hierbij aanwezig. De dames van TurnGroep Noord uit Vries hebben het super gedaan!

 

Op zaterdag was het eerst de beurt aan Dèbra. Waar ze een paar maanden geleden nog met haar enkel in het gips zat, turnde ze nu alweer een volledige meerkamp! Vooral balk (!) ging erg goed. Op brug maakte ze helaas wat foutjes, maar ze eindige keurig in de middenmoot.

Hierna mocht Jente aantreden. Jente turnde een geweldige wedstrijd met onder andere een hoge tsukahara op sprong en een wippertje op brug. Ze werd 11e in een veld van 36 turnsters. Ze liep op een haar na de toestelfinales op brug en balk mis. Hier werd ze 7e en 8e en was dus reserve. Helaas mocht ze de zondag niet in actie komen.

Op zondagochtend was het de beurt aan Femke, Carmen en Roxane. Voor hen was het extra spannend, want ze turnden voor het eerst op een brug met twee leggers en een hoge balk. Bovendien moesten ze springen met een plank, in plaats van plankoline. Ze trokken zich hier niks van aan en deden het super! Femke turnde voor het eerst een balkoefening op een wedstrijd zonder te vallen en had een supervloeroefening. Ook Roxane straalde op vloer en liet ook vooral op sprong van zich horen! Carmen turnde nagenoeg foutloos en stond na de eerste subdivisie zelfs tweede! Uiteindelijk werd ze heel knap vierde, in een veld van 72 turnsters!!

 

Een groot compliment mag ook gemaakt worden naar Judith Knollema en Yeliz Albayrak. Zij hebben dit weekend heel hard gewerkt achter de jurytafels. Geen makkelijke opgave, met de nieuwe regels. Enorm bedankt!

Als alternatieve training gingen de overige leden op zaterdag naar JUMP XL in Groningen. Samen met hun broertjes, zusjes en vriendinnetjes hadden ze de hele zaal een uur lang voor zichzelf. Een uur lang hebben ze zich uitgeleefd op alle trampolines.

Al met al een zeer geslaagd en gezellig weekend, waar we nog vaak aan terug zullen denken! Een mooie afsluiter van het seizoen.

Aanvullende gegevens