TurnGroep Noord

TurnGroep Noord is een vereniging in de gemeente Tynaarlo en is in 2011 opgericht om kwalitatief goed turnen aan te kunnen bieden voor turnsters uit Noord-Nederland die meer kunnen en willen dan recreatief turnen. Ze richt zich hoofdzakelijk op turnsters die uitkomen in de 1e, 2e en 3e divisie van de KNGU.

Om dit niveau aan te kunnen, moet er voldoende getraind worden, op een gedisciplineerde wijze, in een ontspannen sfeer. Belangrijkste uitgangspunt is het plezier in het turnen en de wil om beter te worden.

Daarom draait de vereniging actief mee in het programma “Naar een veiliger sportklimaat” van de NOC&NSF en de gezamenlijke sportbonden, waaronder de KNGU, dat sportief gedrag stimuleert, ongewenst gedrag aanpakt en kennis en vaardigheden vergroot. Het welzijn, positief coachen en het plezier in de sport staat hierin centraal.

Al onze trainsters en bestuursleden zijn in het bezit van een ''Verklaring Omtrent het Gedrag'' (VOG)

 

Ons motto is dan ook:

Plezier door prestatie, prestatie door plezier. Beiden kunnen niet zonder elkaar bestaan!                                                                                               

Jong Talent 

Als ambitieuze vereniging zijn wij natuurlijk altijd op zoek naar meisjes die turnen helemaal te gek vinden! Turnen is een sport waar je het beste op jonge leeftijd mee kunt beginnen, zodat je kennis kunt maken met de grondvormen van bewegen. Vanaf 5 jaar zijn meisjes welkom om bij TurnGroep Noord te komen trainen. Ze mogen 3 keer gratis mee komen trainen. 

Tot het moment dat ze aan wedstrijden mee mogen doen (het jaar dat ze 9 worden), zitten ze in de Jong Talentgroep. Het aantal trainingsuren per week is vastgelegd en gaat in overleg met de trainsters en ouders. 

 

                                            

Proefperiode

Omdat het ons streven is om in de hogere divisies mee te turnen, moeten we selectief zijn in het aannemen van jonge turnsters. Uiteraard is elk meisje welkom om bij ons 3 proeftrainingen te volgen. Bij deze eerste trainingen zal alvast gekeken worden naar de fysieke, maar ook mentale eigenschappen van de turnster. Vanzelfsprekend wordt hier rekening gehouden met de leeftijd en ontwikkeling van het meisje. Het belangrijkste is echter dat de turnster plezier aan het turnen beleeft. Na de proeftrainingen wordt met de ouders geëvalueerd en wordt er gekeken of de turnster lid kan en wil worden. 

 

Extra trainingsuren

TurnGroep Noord heeft op dit moment niet de mogelijkheid om turnsters die uitkomen in de 1e en 2e divisie van de KNGU, van andere verenigingen om extra trainingsuren af te nemen bij TurnGroep Noord. 

Turnsters uit de 1e en 2e divisie die voor TurnGroep Noord willen uitkomen op de wedstrijden en ook blijven trainen bij een andere vereniging moeten minimaal 2x per week komen trainen.

 

Contact:

Neem voor meer informatie contact op met Judith Knollema, onze secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

Aanvullende gegevens