TurnGroep Noord

TurnGroep Noord is een turnvereniging in de gemeente Tynaarlo en is in 2011 opgericht om kwalitatief goed turnen aan te kunnen bieden voor turnsters uit Noord-Nederland die meer kunnen en willen dan recreatief turnen. Ze richt zich hoofdzakelijk op turnsters die uitkomen in de 1e, 2e en 3e divisie van de KNGU.

Om dit niveau aan te kunnen, moet er voldoende getraind worden, op een gedisciplineerde wijze, in een ontspannen sfeer. Belangrijkste uitgangspunt is het plezier in het turnen en de wil om beter te worden.

Daarom draait de vereniging actief mee in het programma “Naar een veiliger sportklimaat” van de NOC&NSF en de gezamenlijke sportbonden, waaronder de KNGU, dat sportief gedrag stimuleert, ongewenst gedrag aanpakt en kennis en vaardigheden vergroot. Het welzijn, positief coachen en het plezier in de sport staat hierin centraal. Al onze trainsters en bestuursleden zijn in het bezit van een ''Verklaring Omtrent het Gedrag'' (VOG).

 

Ons motto is dan ook:

Sterker. Leniger. Beter worden met plezier!

 

TurnGroep Noord is onderverdeeld in 2 groepen:

- De Jong Talentgroep

In de Jong Talentengroep zijn meisjes welkom vanaf 5 jaar. Turnen is een sport waar je het beste op jonge leeftijd mee kunt beginnen, zodat je kennis kunt maken met de grondvormen van bewegen. Tot het moment dat ze aan wedstrijden mee mogen doen (het jaar dat ze 9 jaar worden), zitten ze in de Jong Talentgroep. Het aantal trainingsuren per week is vastgelegd en gaat in overleg met de trainsters en ouders.  
                                            

-  De Wedstrijdgroep:

De wedstrijdgroep bestaat uit turnsters die uitkomen in de KNGU-wedstrijden van de 1e, 2e en 3e divisie. De turnsters trainen 3 of 4 keer per week in de turnhal van Vries.

                                                                                                                    

Neem voor proeftrainingen, vragen en/of meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of kijk onder het hoofdstukje Lidmaatschap op deze site.

 

 

 

                                 

 

 

 

    

 

                                            

 

 

 

Aanvullende gegevens