Meldpunt Intimidatie

                                                        

Het bestuur en trainers van TurnGroep Noord onderschrijven het programma "Naar een veiliger sportklimaat" van de nationale sportbonden en NOC*NSF, dat sportief gedrag stimuleert, ongewenst gedrag aanpakt en kennis en vaardigheden vergroot. Het welzijn, positief coaching en het plezier in de sport van het kind staan hierin centraal. De leden moeten zich te allen tijde veilig voelen in de trainingen en tijdens de wedstrijden. De trainers onthouden zich van elke vorm van intimidatie, zoals machts- en/of seksueel misbruik en zullen te allen tijden de turnsters met respect benaderen en beschermen. 

Echter willen we onze leden wel wijzen op het volgende:

Iedereen die sport kan te maken krijgen met vormen van (seksuele) intimidatie. Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren. Op die momenten kan het prettig zijn om even met iemand van buitenaf te kunnen praten. Bij het NOC*NSF kun je terecht met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen.

                                                           

Vertrouwenspersonen NOC*NSF 

Via het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF kun je het telefoonnummer van een vertrouwenspersoon/adviseur bij jou in de buurt opvragen. Hier kun je ook je verhaal kwijt als slachtoffer/ beschuldigde en ontvang je advies en ondersteuning. Het vertrouwenspunt Sport van het NOC*NSF is op 4 manieren te bereiken:

Telefonische hulplijn: 0900-2025590 (gratis). Ze zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00-20.00 uur

E-mail: Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      

Via WhatsApp: Stuur een bericht naar dit speciale nummer, alléén voor WhatsApp, 06 53646928.

Of via websysteemwww.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport

Daarnaast kun je ook terecht bij de KNGU. Henriёt van der Weg is werkzaam bij de KNGU als vertrouwenspersoon. Zij kan je adviseren, ondersteunen en doorverwijzen. Henriёt van der Weg is telefonisch bereikbaar via 055 505 8735 op maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag     

Voor vragen over het beleid tegen (seksuele) intimidatie in de sport kun je contact opnemen met: NOC*NSF Postbus 302 6800 AH Arnhem Tel.: 026-483 4742. 

Aanvullende gegevens