Meldpunt Intimidatie

Het bestuur en trainers van TurnGroep Noord onderschrijven het programma "Naar een veiliger sportklimaat" van de nationale sportbonden en NOC*NSF, dat sportief gedrag stimuleert, ongewenst gedrag aanpakt en kennis en vaardigheden vergroot. Het welzijn, positief coaching en het plezier in de sport van het kind staan hierin centraal. De leden moeten zich te allen tijde veilig voelen in de trainingen en tijdens de wedstrijden. De trainers onthouden zich van elke vorm van intimidatie, zoals machts- en/of seksueel misbruik en zullen te allen tijden de turnsters met respect benaderen en beschermen. 

Echter willen we onze leden wel wijzen op het volgende:

Iedereen die sport kan te maken krijgen met vormen van (seksuele) intimidatie. Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren. Op die momenten kan het prettig zijn om even met iemand van buitenaf te kunnen praten. Bij het NOC*NSF-meldpunt kun je terecht met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen. Ook kun je via het meldpunt het telefoonnummer van een vertrouwenspersoon of adviseur bij jou in de buurt opvragen. 

Het vertrouwenspunt Sport is op drie manier te benaderen:

Telefoon: 0900 - 202 55 90 (gebruikelijke belkosten) op maandag tot en met vrijdag 8:00 uur tot 22:00 uur en op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Daarnaast kan er ook gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of via websysteem: www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport

 

Aanvullende gegevens